Gravidmassage


Gravidmassage är speciellt anpassad till den föränderliga gravida kroppen. Med hjälp av en särskild kudde finns möjlighet att ligga på mage under delar av behandlingen. Gravidmassagen är individuellt anpassad, därför startar varje behandling med ett kort samtal om dina behov och önskemål. Massagen kan ha ett helt avslappnande syfte men även innehålla behandlade inslag. Jag masserar dig närsomhelst i graviditeten, som nygravid, på övertid och allt däremellan.

Gravidmassage ökar det egna oxytocinet, kroppens lugn-och-ro-hormon. Under födseln skapar oxytocin bra värkar och fina förlossningsupplevelser. Oxytocin spelar en också stor roll efter födseln, det hjälper oss att knyta an till barnet. Forskning har visat att högre halter av oxytocin redan under graviditeten gör det lättare att senare producera oxytocin under födseln. Massage under graviditeten är på så sätt även en utmärkt förlossningsförberedelse!

Enklare graviditetsrelaterade besvär som bäckensmärtor (foglossning), gravidischias, cirkulationsbesvär, ödem och ländryggssmärtor kan behandlas eller lindras med hjälp av massage och enkla övningar som du får av mig. Massagen ger förstås också en möjlighet att landa och slappna av i den egna kroppen - nog så viktigt när kroppen snabbt förändras och bär på barn!

Jag masserar i söderort i Björkhagens centrum, bara ett par t-baneminuter från Södermalm. Tid bokas enklast via Kroppsverkstan Yogarummet. Välj Clara Nelzén i fältet "utövare".