en-Spinning Babies

07/10/2019

I helgen var jag på två dagars workshop med fantastiska Jennifer Walker från Spinning Babies. Det var helt otroligt givande att få ta del av den enorma kunskap som Spinning Babies förmedlar och besitter.

Som doula känner jag att jag behöver mer erfarenhet och övning för att fullt ut förstå och kunna använda mig av kunskaperna. Men det är så fint att lära sig nya saker, särskilt när man är en del av ett fint sällskap av väldigt erfarna, kloka barnmorskor, nyfikna barnmorskestudenter och engagerade doulor. Det ger så mycket energi och engagemang för allt framtida arbete.

Spinning Babies är inte en metod utan ett förhållningssätt. Kort sagt handlar det om att optimera bebisens position i magen och bäckenet för att underlätta förlossning (och graviditet). Istället för att fokusera på öppningsgrad försöker Spinning Babies fokusera på bebisens position och agera utefter den. Det handlar också om en förståelse för bäckenets anatomi i förhållande till livmodern och bebisen, hur ligament, fascia och muskelspänningar kan spela in i bebisens positionering. Genom att balansera kroppen hoppas man på att bebisen underlättas i sin färd ut. Dessutom kan Spinning Babies motverka smärtproblematik under graviditeten. Jag kommer i framtiden att integrera Spinning Babies i mina församtal och under förlossning om mamman vill och när det finns ett behov.